Květnové skotačení

05.05.2012 19:07

První květnový víkend byl pro nás premiérový - s Ari jsme se zúčastnily prvních oficiálních agility závodů s názvem Květnové skotačení pořádaných naší milou trenérkou Katkou v Bystrovanech, tedy coby kamenem dohodil :). Rozhodnutí zúčastnit se padlo na poslední chvíli - nečekaně brzy nám  přišel výkonnostní průkaz, mně se podařilo uvolnit z brigády a propozice slibující samostatné parkury pro jumping i agility v kategorii A1 byly více než lákavé.. 

 

Závody to pro nás byly opravdu tréninkové, dvakrát diskvalifikace, jednou čtvrté místo, a to jen díky tomu, že se ostatní závodníci diskvalifikovali. Kolikrát Ar vynechala překážku, skočila zónu či popletla slalom raději nepočítat :). Přesto jsem z našeho výkon nadšená. Máme se sice stálo co učit, ale myslím, že si Ari zasloužila pochvalu už jen za to, jak moc se snažila, pěkně běžela, nikam mi neutekla, soustředila se.. A hlavně - od videa z minulého podzimu z našich prvních, tentokrát však neoficiálních závodu je to velikánský rozdíl. Takže uvidíme co bude za dalšího půl roku :))).

 

Tyto oficiálky byly na delší dobu posledními, je stále co pilovat - především zóny a naučit se houpačku, takže do dalších měsíců jsou naším hlavním cílem tréninky a neoficiální agi závody.

 

Zde přikládám odkaz na video se všemi třemi našimi běhy: www.youtube.com/watch?v=SNxyv5oP71c&feature=youtu.be

A tady ještě jedna fotečka agilitní Arachne od šikovné fotografky Katky Kollárové :):