Neoficiálky v Blansku

11.09.2012 13:01

V neděli 9.9. jsme s naší "táborovou partičkou" vyrazily na neoficiálky do Blanska. Kromě mě s Ar a Janči s Dinou (vlčí špic) jela také Alča s Griotkou (BOC), Květa s Madlou (la.mamut :D), Hanča s Jessicou (NO) a Anička s Cháronem (NO).

Cesta nám ubíhala krásně, sic jsme krapet nestihly včas odbočit ve Vyškově, ale Rousínov to vše zachránil :). Na místě bylo také fajn, vyrovnali jsme se s absencí WC a smířili s latrínou, jen to vedro nás trochu zaskočilo. Naštěstí jsme včas zabrali místo v přístrešku pro překážky, a tak měli psíci alespoň stín.

A teď k našemu běhání - po delší době jsem měla opět tu čest běhat se skutečným nefalšovaným faraonem, Ar vedro zcela zatemnilo mozeček, takže krom toho, že nezapomněla celé parkury při běhu proštěkat, zapomněla se i soustředit u toho štěkání (ono taky kdo by stíhal toliko věcí naráz - běžet, překonávat překážky, ŠTĚKAT  a u toho se ještě tak soustředit kam ukazuje matka, že se má SPRÁVNĚ běžet :D) - no takže si Ar místy krapet upravila trať dle svého úsudku. Na druhou stranu ji nemohu nijak moc hanit, neb při tom diskomfortu na závodech a šíleném vedru, kdy jsme zcela selhala a nebyla schopna princezně s modrou krví zajistit odpovídající chlazení a klimatizaci, se chovala ještě docela rozumně :). Taky nemusela běžet vůbec anebo rovnou z parkuru zdrhnout :D. 

A k výsledkům tedy - první běh hra se běžel po dvojicích, kdy se pořadatelé snažili dát k sobě podobná plemena. My běžely s Luckou a chlupatou peruánkou Ginou, které známe již z agi tábora v Radíkově. Holky samozřejmě vyhrály, protože jsou moc šikovné a Gina neměla žádný náhlý záchvat primitivního plemene :D.

Druhý běh byl open (agility) rozdělený dle kategorií na začátečníky a pokročilé. My běžely v začátečnících s dvěmi chybkami - Ar po skočce místo do tunelu vyběhla na kladinu (nejsem si jista, zda jsem jí nedostatečně a pozdě odvolávala anebo se ona prostě odvolat nechtěla nechat :) ), a pak si ten tunel dala rovnou dvakrát (tady si tedy myslím, že jsem na ni snad napodruhé už povel "tunel" nevolala ani se k němu nestáčela, takže to byl spíše opravdu její rozmar?). Skončily jsme na 18. místě z 27.

Poslední běh byl jumping o tři tísíce, umístění se počítalo pouze dle veliksotních kategorií, nikoli podle pokročilosti závodníků a všichni běželi stejnou trať. Rozevřená vlásenka nás poněkud zaskočila, všichni jsme tam tak nějak zmateně pobíhali a všelijak se točili a náš výsledek byl nakonec 20. místo ze všech 36 závodících psů v kategorii large.

Cesta zpět nám pak už ubíhala krásně, zvolily jsme s Jančou tentorkát jinou trasu vedoucí rovnou do Prostějova a u sloupsko-šošovských jeskyní jsme neodolaly a v blízkém hotelu jsme se zastavily na výbornou večeři, která dodala celému pohodovému dnu strávenému v Blansku s fajn lidmi tu správnou tečku na závěr :).

ZDE také konečně přidávám odkaz na naše video :). V prvním běhu jsem z nás nedopatřením udělala válečky a už jsem byla líní to spravovat :D.