NVP v Brně a ZZO v Bystrovanech :)

30.09.2012 14:05

Mám za sebou opravdu hezký a úspěšný, i když trochu náročný kynologický víkend :).

V sobotu 29.9. jsme se s Dizkou zúčastnily národní výstavy psů v Brně - Diz byla nahlášená do třídy dorostu, protože ze štěňátek mi asi o dva dny vyrostla :). Naštěstí to s kelpinkama vypadá nápodobně jako s faraonama - kruhy poloprázdné, takže jsme byly samy ve třídě a Dizzy si odnesla toužebně očekávané hodnocení VN 1. Nutno podotknout, že navzdory obavám okolí, zdali takový výlet vůbec přežiji, se Dizinka chovala velmi civilizovaně, žadný průšvih se nekonal.  Vystavování kelpií je také docela pohodička, Dizka s pořadovým číslem 4 šla na řadu hned záhy po začátku výstavy, stihly jsme se ještě vyfotit s polobrášky a polosestřičkami z ostatních Devil of Highland vrhů a 11:18 jsme již stíhaly vlak zpět do Olomouce. No prostě nádhera :).

 Dizulka, foceno její chovatelkou a úžasnou fotografkou Martinou Kalábovou. Níže pak společné foto zúčastněných odchovanců CHS Devil of Highland, foto opět stejné autorky :).

Neděle 30.9. patřila tentokrát Arachne a zkouškám poslušnosti ZZO. Vykonávaly jsme je v KK Bystrovany, rozhodčím byl M. Kašpar, a i přes mé počáteční pochybnosti to nakonec Ari vše zvládla a prospěla výborně s hezkým počtem 54 bodů.

Takže radost převeliká, obě holky byly moc šikovné).