Pharaoh Fest Nové Hrady 2012

28.08.2012 21:03

Rok se s rokem sešel, my tu roční pauzu zvládli a letos opět vyrazili na Pharaoh Fest Open :). Tentokrát však ne směr Jeseníky, ale Novohradské hory. Dopravu ochotně zajistila naše milá Lenka, a tak na mě pouze zůstalo přepravit se z Olomouce do Brna = velmi vtipný pohled na bláznivou Petru s batohem na zádech, kufrem na kolečkách v jedné ruce a vodítky se dvěma psy v ruce druhé. Cestu jsme si také zpěstřily výlukou v Nezamyslicích, a tak jsme s holkama potrénovaly nasedání a vysedání jak do vlaku, tak i autobusu.

Celý čtyřdenní pobyt byl více než příjemný, naplnéný výlety na Vysokou, Kuní a Kraví horu, Červené Blato, ale i novohradský hrad včetně prohlídky jeho interiéru (to jediné tedy bez pejsků). Krom toho jsme trošinku trénovaly agility, trochu coursing a trochu Arčinu výstavní neovladatelnost v mém podání a úžasnou ovladatelnost v Lenčině podání :D.

Na páteční klubové schůzi jsme byla dobrovolně nedobrovolně jmenována zapisovatelkou, a tu samou roli jsme měla tu čest si zopakovat i na sobotní speciální výstavě, kam přijel jako rozhodčí velmi milý a příjemný pan František Bouček. Arachne se zde vystavovala ve třídě otevřené, handlerem nebyl nikdo jiný než Lenka Lichtenberg a od pana rozhodčího si odnesla v konkurenci dalších pěti feneček překrásné ocenění V 1, CAC! Na druhém místě skončila Arčina nádherná sestřička Ambika :).

Poslední den pobytu se konal klubový propagační coursing. Arachne běžela vůbec poprvé a z deseti feneček faraónského psa, které byly nahlášeny, se umístila na hezkém pátém místě. Nejvíce bodů měla stržených za inteligenci, což se v podstatě rovná zatím malé zkušenosti s coursingem, a tím pádem i nedostatkem umu správně si návnadu nadběhnout :).

A tak co říci nakonec - Pharaoh Fest se vydařil a (snad) za dva roky opět naviděnou!